שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:

בחר מרשימת הרבנים באתר

פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
מִבְחָן גּוֹרָלִי

הלכות בשמירת הלשון:
לשון הרע לגוי

שאלות ותשובות

FAQ

חיפוש שאלה(חדש! גם משפטים ארוכים!)

חיפוש שאלה לפי מספר סידורי

הוסף שאלה

Add Question

להפיל את הילד או לא להפיל?

שירות לאומי - אחותי רוצה לעשות שירות לאומי בבית ספר לבנות מותר?

התשובות של הרב פשוט מדהימות !

אפשר לראות את הרשימה המעודכנת של מדור ביקשת קיבלת?

הרב תפרסם את השמות של מדור ביקשת קיבלת אני רוצה לבדוק אם זה רשם אותי

ביקשת קיבלת - הרב אני חייב לבדוק אם זה רשם אותי או לא

עמודים:
1


שאלות מומלצות לקריאה

HOT FAQ

ביקורת ! אני מרגישה שזה עלול לפגוע בי


שאלה:

שלום וברכה לרב רביד! רציתי לשאול איך אפשר לעשות תיקון לתכונת הביקורתיות הקיימת מינקות? האם יש סיכוי לשנות תכונה מושרשת זאת למרות שחונכתי על פיה ולמרות שכבר עשיתי דרך ארוכה בעבודת הנפש ובמאמצים רבים לשנות עניין זה ולראות טוב? נראה שלמרות הדרך הארוכה העין הביקורתית עדיין מאד פעילה ויש כאלה שיאמרו שזה שייך לחודש שלי חודש אלול. איך מתקנים עניין זה ואיך מצליחים לראות טוב למרות החינוך הביקורתי שנתבע? האם יש תקווה להיות או יותר נכון לא להיות בכלל בקורתי כלפי עצמי וכלפי הסובבים אותי? אשמח לקבל עצה. אני חוששת שזה יפגע לי בזוגיות אני חוששת שזה פוגע בי מבחינה חברתית אני רוצה להיות חברותית ונעימה ולא מרתיעה ומאיימת

תשובה:
אחותי היקרה, ביקורתיות עשויה להיות תכונה טובה ונפלאה , ביקורת בונה עשויה לשפר ולייעל , אך ביקורת צינית פוגענית או מזלזלת עשויה לגרום לנזקים קשים ולפעמים אף בלתי הפיכים. לעיתים רחוקות אדם ביקורתי (יתר על המידה) הוא אדם הסובל מפחדים פנימיים או חוסר בטחון פנימי שבא לידי ביטוי בעודף בטחון חיצוני מדומה , הוא מרבה להעיר ולצחוק על אחרים כדי לטשטש את הפגמים המצויים בו , או שמא הוא מרבה להתבלט ולבקר אחרים כדי להתגבר על תחושת הבדידות וחוסר הבטחון האישי הפנימית שלו. (הדברים האמורים לעיל מתייחסים לאדם שמבקר אחרים מתוך נגיעות אישיות ולא נוגעים לאדם שמבקר אחרים מתוך אמת ורצון לשפר ולייעל)

לא נעים להיות בחברת אדם ביקורתי , לאף אדם לא נעים לקבל ביקורת לכן...
א) לא נעים לעבוד עם אדם ביקורתי או ציני
ב) לא נעים לחיות לצד אדם ביקורתי (יתר על המידה) או ציניקן
ג) לא נעים לגדול בבית שבו ההורים תמיד ביקורתיים (גם אם הכוונה שלהם טובה)
ד) לא נעים לעבור טיפול אצל גורם מטפל מקצועי שמרבה לבקר את הפציינט.

התכונות הנרכשות קשורות יותר לתחום הקוגנטיבי (קוגניציה) כגון: חשיבה ביקורתית
התכונות המולדות נתפסות כתכונות שקשורות לתחום הרגשי כגון: אינטלגנציה רגשית

כמעט כולנו ביקורתיים , הרבה יותר קל לנו להיות ביקורתיים כלפי הסובבים אותנו מאשר כלפי עצמנו. בחז"ל ביקורת שלילית או חיובית הנאמרת לפני רבים מוגדרת כלשון הרע , שכן גם ביקורת חיובית עשויה להיות בעייתית אם היא נאמרת בפני שונא.
כגון: אם רועי מספר לחיים דברים טובים על בנימין וחיים לא ממש מסמפט את בנימין, חיים עלול להכחיש את דבריו של רועי ולומר דברי גנאי על בנימין...
(בנימין שקרן.. בנימין גזלן,,, על מה אתה מדבר רק בשבוע שעבר הוא קילל אותי...)

יש אנשים שיודעים להעביר ביקורת בונה:
כאלה שרואים את התמונה השלימה ומסוגלים להבין את הצד השני ולהכיל אותו.

ויש אנשים שמעבירים ביקורת הרסנית:
כאלה שרואים רק חלק מהתמונה ולא מסוגלים לקבל או להבין את הצד השני.

טיפ אישי: מי שלא מסוגל לנסות להיכנס לנעלים של האדם שעמו הוא מדבר , מי שלא מסוגל להבין את ההיגיון של האדם העומד מולו , אם ינסה להעביר עליו ביקורת סביר מאוד להניח שהיא תהיה שלילית היות והוא שולל את התנהגותו של הצד השני , דבר שבד"כ יגרום לריחוק , במקרים כאלה הצד השני לא ישתף ואף יתבצר בעמדתו שלו.

אז מה עושים?
א) לומדים להחמיא יותר לזולת. ("וואי האוכל היה טעים". במקום: "חסר קצת מלח..")
ב) לומדים להחמיא לעצמנו יותר. (אני יכול , אני מסוגל , אין דבר העומד בפני הרצון)
ג) לומדים לפרגן יותר לצד השני. (בצורה צנועה ומכובדת ע"פ ההלכה כמובן)
ד) מרגילים את עצמנו בנתינה. (צדקה, הכנסת אורחים, עזרה לזולת, אכפתיות)
ה) משתדלים לחשוב חיובי ולהיות קצת יותר אופטימיים. (הכל לטובה, נתגבר על זה)
ו) מנסים לראות את חצי הכוס המלאה ולא רק את חצי הכוס הריקה. (לחפש יתרונות)

כבר אמרו חז"ל:
1) הלל אומר: אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו (אבות ב',ה')
2) כל הנגעים אדם רואה חוץ מנגעי עצמו (נגעים ב',ה') ר"מ אומר אף לא נגעי קרוביו.
3) מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך (שבת לא.)
4) הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא (ויקרא י',יז')

לסיכום: התורה מלמדת אותנו שביקורת זה דבר חשוב, אבל לא כל אחד ראוי ומוסמך לבקר אחרים , בד"כ אדם שלא יודע לבקר אחרים עשוי לגרום נזק הרבה יותר גדול מתועלת וראוי להיזהר בזה מאוד , כי גם אדם שמעוניין לגרום לצד השני להשתנות או להתקרב אליו , סופו שיהיה דחוי , מי שרוצה שיאהבו אותו , שילמד לקבל את הצד השני כפי שהוא ולא ינסה לשנות אותו יותר מדי, בנימה מפרגנת , אני מאחל לך שתזכי להצליח בכל מעשי ידיך ולמצוא חן בעיני כל רואיך כי אין לי ספק שאם הצלחת להבין תכונת הביקורתיות שרכשת פוגעת בך מבחינה רגשית ו\או חברתית את כבר במצב מעולה , אמרו חכמים, אדם שהבין שעליו לעשות תשובה עשה כבר חצי מהעבודה !
שלח לחבר קריאה בניפרד

השבת אבידה לגוי וחילוני - גנבתי אלפי שקלים מבית מלון


שאלה:

גנבתי מבית מלון חילוני שעבדתי בו. אני לא יודעת כמה אבל מדובר באלפי שקלים. ו...אני חוזרת בתשובה. 1. אין לי את הכסף להחזיר, להפך יש לי חובות כל הזמן וקשיים גדולים בפרנסה ב"ה. 2. אם יהיה לי יום אחד ואני אתן לאותו מלון איזה כמה אלפי שקלים, גם לא בטוח שזה יהיה הסכום הנכון וגם בית המלון הזה ישתמש בו להחטאת הרבים כמו שהוא עושה שם. מה עושים? כבר הייתי במדרשייה 7 חודשים... תודה מראש.

תשובה:
אחותי היקרה, צר לי מאוד לשמוע שגנבת מבית מלון, ואני שמח מאוד לשמוע שזכית לעשות תשובה ולעלות למדרשייה, אין לי ספק שתזכי לישועות גדולות ותזכי לתיקון בנוגע לשאלה ששאלת בעניין השבת אבידה לגוי וחילוני, סביר מאוד להניח שבעל
המלון הוא חילוני ואולי אפילו מחלל שבת בפרהסיא, אבל למרות הכל דעתי בנושא ברורה ונחרצת - ראוי להשיב את האבידה לבעליה. (פירוט והרחבה בהמשך התשובה)

כך כותב הרמב"ם בהלכות גזלה ואבדה פרק יא
הלכה א : השב אבידה לישראל מצות עשה שנאמר: (דברים כב',א') "השב תשיבם לאחיך", והרואה אבידת ישראל ונתעלם ממנה והניחה עובר בלא תעשה שנאמר: (דברים כב',א') "לא תראה את שור אחיך והתעלמת מהם" ובטל מצות עשה, ואם השיבה קיים מצות עשה. 

הלכה ב : לקח את האבידה ולא השיבה בטל מצות עשה ועבר על שני לאוין על "לא תוכל להתעלם" ועל "לא תגזול". אפילו היה בעל האבידה רשע ואוכל נבילה לתיאבון וכיוצא בו מצוה להשיב אבידתו , אבל אוכל נבילה להכעיס הרי הוא מין והמינין מישראל והאפיקורוסים ועובדי ע"ז ומחללי שבת בפרהסיא  אסור להחזיר להן אבדה כגוי. 

והיות שדבר ידוע וברור לכל שרוב היהודים בזמננו שאינם שומרים תורה הם בגדר תינוקות שנשבו והם כן בגדר "אחיך" ועובדה שרבים מהם משתדלים במצוות שבין אדם לחברו ולמרות הכל אינם מוותרים על ברית המילה, חלקם הגדול מקיים את חגי ישראל ורובם משתדלים לצום ביום כיפור, כל אלה מעידים עליהם שאחינו הם והעובדה שלפעמים הם סוטים מן הדרך היא רק בגלל שהם תינוקות שנשבו ועלינו לאהוב אותם ולקרב אותם, לדון אותם לכף זכות ולהשיב את אבידותיהם, שהרי ברור שאף אחד מהם לא עובר עבירה ע"מ להכעיס את ה' מתוך שנאה לעם ישראל ולא-לוהי ישראל ח"ו, רק מי שמעוניין לגרום לשנאת חינם ומחלוקות בישראל יאסור להשיב אבידה לתינוק שנשבה.
 
וכך כתב בתנא דבי אליהו פרשה כו:
"...ואהבת את ה' אלהיך - שאתה מאהב על הבריות שם שמים, שתהא יודע משאך ומתנך והוליכך בשוק ועסקך עם בני אדם, ובזמן שאדם יודע משאו ומתנו והוליכו בשוק ועסקו עם בני אדם וקורא ושונה, בני אדם הרואים אותו אומרים, אשרי פלוני שלמד תורה, אוי לו לאבא שלא לימדני תורה, פלוני למד תורה, ראו כמה נאים מעשיו, כמה יפין דרכיו, העבודה, נלמד תורה ונלמד את בנינו תורה, ונמצא מתקדש שם שמים על ידיו. בזמן שאין אדם יודע משאו ומתנו והוליכו בשוק ועסקו עם בני אדם וקורא ושונה, בני אדם שרואין אותו אומרין, אוי לו לפלוני שלמד תורה, אשרי אבא שלא לימדני תורה, פלוני שלמד תורה, ראו כמה רעים מעשיו, כמה מקולקלין דרכיו, העבודה, לא נלמד תורה לא נלמד את בנינו תורה, ונמצא שם שמים מתחלל על ידיו. לא נתנה תורה על מנת כן, אלא לקדש שמו הגדול, שנאמר ויאמר עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר (ישעיה מ"ט ג'), מיכן אמרו, ירחיק אדם עצמו מן הגזל מישראל ומן הגוי, ואפילו מכל אדם שבשוק, שהגונב לגוי לסוף שהוא גונב לישראל, והגוזל לגוי לסוף שהוא גוזל לישראל, נשבע לגוי לסוף שהוא נשבע לישראל, מכחש לגוי לסוף מכחש על ישראל, שופך דמים לגוי לסוף שהוא שופך דמים לישראל, ולא נתנה תורה על מנת כן אלא כדי לקדש שמו הגדול..."

מעשה נפלא נוסף מחז"ל שמלמד אותנו לנהוג בדרך ארץ:
מעשה ברבי שמעון בן שטח, שקנה חמור מישמעאלי אחד. הלכו תלמידיו ומצאו אבן טובה תלויה בצווארו. אמרו לו תלמידיו: רבי, "ברכת ה' היא תעשיר" (משלי י', כב'). אמר להם: חמור קניתי, אבן טובה לא קניתי. הלך והחזיר לאותו הישמעאלי. קרא עליו אותו הישמעאלי: ברוך ה' אלוהי שמעון בן שטח! (דברים רבה ג', ג')

בכל מקרה בנוגע לשאלה ששאלת: ההלכה הפשוטה אומרת שחייבים להחזיר את הגניבה לבעליה, אל לנו להתערב בעניינים לא לנו, זה לא משנה מה בעלי המלון יחליטו לעשות עם הכסף, זו כבר בעיה שלהם, בדיוק כמו שאסור לגנוב ממשפחה חילונית שלא שומרת תורה ומצוות ולהחזיר את הגניבה למשפחה דתית נזקקת, איפה נשמע כדבר הזה? בנוסף עשוי להיגרם מהדבר חילול ה' גדול ואם תחזירי את התרומה עשוי להיות קידוש ה' גדול, כמו כן, אסור לאדם לגנוב לגוי שמא יבוא לגנוב מישראל ואני אומר שאסור לגנוב מישראל מחלל שבת שמא יבוא לגנוב מיהודי שאינו מחלל שבת, במיוחד בדור שלנו כשלא מדובר במחלל שבת כדי להכעיס אלא שהם "תינוקות שנשבו" וראוי לקרבם ולחבב עליהם את המצוות ולא להרחיקם ולהתיר אבידותיהם ולהפקיר ממונם
לכן לדעתי את חייבת להשיב את הכסף שגנבת מהמלון למלון, גם אם ישתמשו בכסף הזה להכשלת הרבים זה לא עניין שלך. את מוזמנת לצפות בסיפור יפה שסיפרתי בנושא גניבות: "לא תגנוב - קטע משיעור"

בנוגע לקשיים שיש לך בפרנסה, לדעתי יש לזה קשר לעובדה שהשתמשת בכסף שאינו כשר ויתכן מאוד שגרמת צער ועוגמת נפש לבעלי המלון, לימדונו רבותינו שכל כסף שמגיע לאדם שלא ביושר אין בו ברכה, לכן רבנים שיש להם יראת שמים לא מוכנים לקבל תרומות מאנשים שמרוויחים כספים בהימורים או כספים שמקורם בטומאה, כי אין בזה ברכה, במקרים רבים שמעתי שכאשר מקבלים תרומות מאדם שאינו ירא שמים ואי אפשר לדעת מה מקור הכסף, בד"כ משתמשים בו לצרכי בית הכסא (נייר טואלט, מגבונים, אסלות חדשות, ריצוף, וכד').

סיפור נפלא שקשור לנושא:
מספרים על הבבא סאלי זצוק"ל שכאשר היה מקבל תרומות , חלק מהכסף היה נכנס לקערה השמאלית וחלק אחר לקערה הימנית, כששאלו אותו מדוע הוא צריך שתי קערות ואינו מכניס את כל הכסף לקערה אחת , אמר: "כשאני רואה שהתורם תורם ביד נדיבה ואני יודע שהתורם שמח בתרומתו ואין לבו נוקפו אני שם את הכסף בקערה הימנית. אבל כשאני רואה שלבו של התורם נוקפו ואינו שמח בתרומתו ויש לו צער מכך, אני שם את כספו בקערה השמאלית. תרומה בשמחה הולכת לאברכים כי יש בה ברכה ואושר אבל תרומה בצער הולכת לתשמישים בזויים ולחפצים דוממים משום שאין בה ברכה והיא עלולה לגרום צער למי שמקבל אותה ח"ו לכן יש שתי קערות".

מסקנה: את הכסף יש להשיב לבעליו, ברגע שתהיה לך אפשרות ואם את יודעת בוודאות שישתמשו עם הכסף שלך להכשלת הרבים וייגרם חילול שם שמים גדול, את מוזמנת לשאול רב פוסק בנושא, אני את דעתי אמרתי לך בצורה נחרצת וברורה, אך אני איני פוסק וכל דברי הם בגדר עצה טובה ברוח ההלכה, ברוכה תהיי.
שלח לחבר קריאה בניפרד

מותר לעשות נזם? מותר ללכת עם גינס? אשמח לשמוע מה דעתך בנושא?


שאלה:

שלום לרב רביד, יש לי שאלה ואשמח אם תוכל לענות לי עליה, לגבי נזם-ידוע שגם לרבקה אימנו היה נזם וכשאני שואלת אם גם לי מותר אומרים לי:קודם תתנהגי כמו רבקה אמנו. אז אין לי בדיוק איך להתנהג כמוה,ובגלל שזה הפך למין הרגל של חילוניים לדתיים אסור? אותו דבר לגבי חצאיות ג'ינס..לא ראוי ללכת איתם כי חרדים טוענים שזה לא צנוע/לא ראוי..מאותה סיבה-שזה הפך למין הרגל של פחות דתיים ללכת עם ג'ינס ולכן לדתיים זה אסור..??

תשובה:
אחותי היקרה, ראוי שתתנהגי כבת מלך ולא תחפשי תירוצים להידמות לגויים , בימנו לא נהוג שבת מלך תלך עם נזם וגם אם יש מי שיתיר את הדבר , אין רוח ההלכה נוחה עם אותם נערים ונערות שמחליטים להידמות לגויים ולחפש אמצעים חיצוניים שיעניקו להם ביטחון עצמי , נערה שההורים שלה העניקו לה מספיק בטחון לא תחפש עגילים בגבה או פירסינג בלשון או נזם באף או ג'ינסים צמודים כדי לקבל בטחון וחיזוק מהחברה , נערה שרוצה להיות בת מלך אמיתית לא מחפשת היתרים ואיסורים , נערה איכותית תמיד תבדוק , האם ראוי או לא ראוי , לא האם מותר או אסור , שהרי יש הרבה דברים שמותר לעשות אבל מי שעושה אותם הרי שהוא "נבל ברשות התורה" ולמרות שיש מי שיתיר (מעיקר הדין) ללכת עם ג'ינס , או ללכת עם נזם , ברור מעבר לכל ספק שאין רוח ההלכה נוחה מכך ואין לאף אדם ספק שנערה בלא נזם צנועה יותר מנערה שמסתובבת עם נזם , אין ספק שנערה שהולכת בלבוש מכובד ולא עם ג'ינס , יש לה יראת שמים גדולה יותר מנערה שעדיין מתחזקת והולכת עם ג'ינס , אינני בא לאסור את הג'ינס אני רק בא לגרום לך להבין שאת יכולה לשאוף גבוה יותר ולהיות צנועה יותר זה הכל , את תחליטי לאן את שואפת ואיך את רוצה להתנהג ולהתלבש , אבל חשוב שתזכרי ! בן מלך אמיתי לא יסתובב עם נערה שהולכת עם נזם וג'ינס , אם את מחפשת בן תורה , תתלבשי ותתנהגי כבת תורה זה הכל , אף אחד לא מצפה ממך להתנהג כמו רבקה אמנו , ה' מחפש מענת להתנהג כמו ענת , מתהילה להתנהג כמו תהילה ומאוראל להתנהג כמו אוראל , ה' רוצה לראות את ההשתדלות שלך , אל תחפשי לחקות נערות אחרות , תחפשי לחקות את נערות ישראל הצנועות והקדושות , יהי רצון שה' יתברך יתן לך כח להתקרב בצורה נכונה ולא לחפש ריגושים מיותרים ולא ראויים (שאולי מותרים על פי ההלכה) את מוזמנת לצפות בקטע הבא: "הלכות צניעות לבת ישראל הכשרה"
שלח לחבר קריאה בניפרד

מה דינם של ילדים שאמא שלהם עברה גיור רפורמי?


שאלה:

שלום,
במידה ואישה מתגיירת בהליך גיור רפורמי ( גדלה בישראל רוב שנות חייה ואף עשתה צבא) עוד לפני שהתחתנה והקימה משפחה
האם לאחר מכן, כאשר יוולדו לה ילדים ( שעפ"י החוק יחשבו כיהודים)
הילדים יוכלו, באם ירצו, לעבור ברית מילה ולהנשא באמצעות המועצות הדתיות?
או שמישום שאמם עברה גיור רפורמי הממסד הרבני האורתודוקסי לא יכיר גם בהם כיהודים?





תשובה:
יהודי שנולד יהודי , גם אם אינו מקיים אורח חיים דתי לעולם יישאר יהודי. לעומת זאת גויים שחפצים להתגייר , חייבים לקבל על עצמם עול תורה ומצוות , הגיור הרפורמי לא מחייב את הגויים לקיים תורה ומצוות ולכן הממסד הרבני האורתודוקסי לעולם לא יכיר בגיור הרפורמי. להרחבה לחצי כאן: "גיור רפורמי"

לסיכום: עד כמה שידוע לי צאצאיה של אשה שעברה גיור רפורמי הם גויים לכל דבר ועניין ע"פ דת משה וישראל ורק מי שעבר גיור כדת וכדין ראוי להיקרא יהודי כהלכה.

שלח לחבר קריאה בניפרד

מי בכלל רוצה להיות דתי ???????


שאלה:

אלוהים רוצה שכולם יהיו דתיים או חרדים? איפה חופש הבחירה? אילו מין חיים אלה? ומי ירצה להיות דתי בכלל?

תשובה:
המדינה רוצה שכולם יעצרו באדום או כשיש תמרור עצור !
איפה חופש הבחירה? איזה מין חיים אלה?
מי ירצה בכלל לעצור?

אחי היקר , כשם שלכל אדם יש בחירה חופשית אם לעבור באדום או לא , אם לעצור בעצור או לא , גם לך יש בחירה חופשית אם לעבור על רצון ה' או לא , אף אחד לא יכריח אותך , בדיוק כמו שאף אחד לא יכריח אותך לעצור כשהרמזור מורה אדום , אך חשוב שתדע שכשם שבעולם הזה יש חוקים וכללים וכל מי שממרה אותם נקרא עבריין. כך בעולם הזה יש חוק ומשפט , יש תורה ! ובתורה כתוב: "ושמרתם את חוקותי ואת משפטי אשר יעשה אותם האדם וחי בהם" (ספר ויקרא , פרק יח' , פסוק ה')
ולכל אדם יש בחירה חופשית , הוא יכול לעשות רצון ה' והוא יכול להתעלם וללעוג...

מצלמות מהירות
מי שעובר באדום לא נענש מיד , יש מצלמה שמצלמת אותו ואחרי כמה חודשים שולחים לו בדואר את הקנס בצירוף נקודות , הוא יכול לשלם את הקנס ולהמשיך לעבור על החוק , עד שינטרלו לו את הרישיון לגמריי , כך הם הדברים בעולם הזה , אדם רשאי לחלל שבת , לאכול חמץ בפסח , לגנוב , לאכול אוכל לא כשר ולא לשמור נגיעה , אבל חשוב שתדע שלכל מעשה יש תוצאה , העונש לא תמיד מגיע מיד אחי , לפעמים לוקח זמן , אם לך יש אוזניים מי ששם לך אותם שומע , אם לך יש עיניים , מי ששם לך אותם רואה , אם לך יש שכל מי ששם לך אותו הרבה יותר חכם ממך , אם בעולם הזה יש חוקים , תהיה בטוח שגם בעולם הבא יש חוקים אח יקר, וחשוב שתדע שכל מה שקורה לך בחיים , זה פועל יוצא של מעשים שעשית , התוצאות לא יאחרו להגיע , לכן אם יש לך הרבה שאלות על הרבה דברים לא ממש מובנים שקורים לך או לאחרים בעולם הזה אני מציע שתנסה להפעיל את השכל ולהבין לבד שלכל עבירה יש כתובת ולכל טעות יש מחיר , מה שבטוח זה שהכל לטובה גם אם אנחנו לא תמיד מבינים.

לסיכום: אם נוצרי מאמין בתנ"ך וערבי מאמין בתנ"ך יהודי לא יאמין בתנ"ך? חח אתה יכול לומר שקשה לך לשמור שבת , שקשה לך לשמור תורה ומצוות , אבל לזלזל בחוקי ה' , אני לא חושב שאתה מספיק חכם ונבון כדי להביע דעה בנושא , ברוך תהיה לה' ויהי רצון שה' ישלח לך רפואה שלימה מן השמים אח יקר , אתה מוזמן להמשיך לגלוש באתר ולשאול שאלות , אני כאן כדי לעזור , אם אתה באמת מחפש עזרה , אשמח לעזור לך.

שאלות ותשובות דומות בנושא:
1) אם הכל ידוע מראש אז מה הקטע? אין לנו בחירה חופשית !
2) שאלות ותשובות נוספות בנושא הבחירה החופשית שלנו...















.


שלח לחבר קריאה בניפרד

בדיקת השעטנז - חייבים לבדוק את כל המוצרים בבית?


שאלה:

הרב רביד, מה זה בדיוק בדיקת שעטנז? שמעתי שחייבים לבדוק חפצים או בגדים מסויימים בבית כדי להינצל מרוח רעה ואיסור תורה, השאלה אם זו הלכה מפורשת או שזו חומרה? כי נראה לי קצת הזוי להתחיל לבדוק את המזרונים בבית ואת כל הבגדים בארון. שמעתי שזה ממש איסור חמור אבל יש מיש אומר שזו חומרה אשמח לדעת איזה בגדים צריכים לבדוק ואיזה לא? אם זה איסור תורה אני לא רוצה לחפף, אבל אם מעיקר הדין אין איסור אז אשמח לשמוע כי אני לא מבינה בזה, תודה הרב.

תשובה:

אחותי היקרה, כל הכבוד לך שחשוב לך לעשות רצון ה' ולחיות על פי ההלכה.

א) זה איסור תורה מפורש וזו לא חומרה
ב) לא צריך לשלוח למעבדה את כל הבית, יש דברים שכדאי לבדוק
ג) זה בהחלט גורם נזק רוחני למי שלובש את הבגד
ד) הדבר הכי מסוכן זה כובעי פרווה שמגיעים מאומן או מחו"ל (בעיקר מזרח אירופה)
ה) צירפתי לך מידע נפלא שעשוי לעזור לך בכל הנושא, קריאה נעימה.

מידע בנושא שעטנז:
מובא בספר דברים פרק כב' פסוק יא': "לא תלבש שעטנז צמר ופשתים יחדיו"
(וכן בספר המצוות לרמב"ם זה לאו מב' , ספר החינוך מצווה תקנ'א)
הגדרת האיסור: אין ללבוש בגד שבו ארוגים יחד צמן ופשתן , זה איסור מפורש מהתורה ואינו מתקנת חכמים, מדובר באחד מאיסורי כלאיים.

אילו בגדים סביר מאוד להניח שיש בהם שעטנז?
א) כובעי פרווה ממזרח אירופה , מצוי בהם מאוד שעטנז וחובה לבודקם.
ב) כובעי קסקט, מצוי בהם מאוד שעטנז וחובה לבודקם גם אם הם מתוצרת הארץ
ג) מגף נשים (הסוג היקר) הבטנה עם צמר ולפעמים המילוי ו\או התפירה מפשתן
ד) ז'קטים, חייבים בדיקה של כל החלקים, גם כשהחיצוני סינטטי, יש לבדוק את המילוי
ה) במזרונים כמעט ולא מצוי היום שעטנז אבל שווה לשאול ולברר גם בנושא הזה.

בתלמוד במסכת יבמות דף ה: מתייחסים לעניין השעטנז ובקבלה הזהירו מללבוש בגד שיש בו צמר ופשתן ושינו את רצף האותיות משעטנז - לאותיות שטן-עז, ויש שאמרו שהדבר עלול לגרום לאדם להינזק מרוח רעה, או לאבד את כוחותיו הרוחניים, אך היות ואיני מקובל איני מתיימר לכתוב דברים שאיני בקיא בהם, בקיצור כדאי מאוד להיזהר בזה. הרמב"ם במורה נבוכים סבר שכך היה נהוג אצל עובדי עבודה זרה הקדמונים.

כל המעוניין למצוא מעבדת שעטנז באיזור מגוריו מוזמן ללחוץ כאן 
כל המעוניין לדעת אילו בגדים כדאי לשלוח למעבדת שעטנז שילחץ כאן

שלח לחבר קריאה בניפרד

למה אחרי שיוצא זרע נגמר החשק?


שאלה:

למה אחרי שהזרע יוצא אין כבר חשק?

תשובה:
אחי היקר, בעיית חוסר החשק שבאה מיד לאחר פליטת הזרע היא טבעית ונורמלית, ברגע שנפלט הזרע , החשק נעלם כי החשק נוצר למטרה אחת ויחידה , קיום המין האנושי , לצערנו הרב כיום משתמשים בחשק למטרות לא ראויות של ניצול מיני , סיפוק תאווות ומתן פורקן ליצרים , אבל לא זו הייתה מטרתו השורשית של "החשק".

זו בעצם הסיבה שאדם שלמד חכמה וזכה לבינה מבין ויודע שמטרת החשק אחת היא ולכן הוא מצליח להגיע לשליטה עצמית והוא מסוגל לשלוט בחשקיו וביצריו, אין הרבה אנשים שמסוגלים להגיע לרמת שליטה נפלאה שכזאת , יעקב אבינו היה הראשון שעליו אמרה התורה שזכה לשמור את קדושתו 84 שנים שנאמר: "ראובן בכורי אתה כוחי וראשית אוני" - (בראשית מט',ג') יוסף הצדיק היה הראשון שזכה להגיע לשליטה על יצריו בהתמודדות מול פיתוי (מול אשת פוטיפר) בקיצור אנשים מקודשים זוכים לשמור על קדושתם ועל בריתם ובזכות יכולת האיפוק שלהם הם מסוגלים להוליד ילדים כמותם בעלי כח איפוק ושליטה אדירה. עליהם אמר שלמה המלך: "טוב מושל ברוחו מלוכד עיר" כלומר: "אדם שמסוגל למשול ביצרים שלו , טוב יותר מאדם ששולט בעיר שלימה".

ברגע שנפלט הזרע החשק נעלם , לכן אדם שמתאווה לאשה ונכשל , סופו להצטער , נערים רבים אמרו לי איך בגלל תאווה מסכנה של 5 דק' נכשלתי בעוון כל כך חמור???

פליטת זרע של צדיק - קדושה אדירה.
אם מדובר באדם ירא שמים שפליטת הזרע שימשה אותו למטרת קיום מצוות פרו ורבו - הרי שפליטת הזרע היא מצווה אדירה המסוגלת למשוך נשמה של יהודי שת"ו לעולם.

פליטת זרע של רשע - טומאה גדולה.
אם מדובר באדם שאינו ירא שמים שפליטת הזרע שימשה אותו למטרת סיפוק אישי או למטרת סיפוק תאוותו באיסור - הרי שפליטת הזרע היא עבירה חמורה שמסוגלת לברוא משחיתים רבים וכבר גילו לנו חז"ל שכל טיפה שיוצאת מן האדם בוראת קטגור

פליטת זרע שלא למטרת היריון - תלוי במחשבה.
אם מדובר באדם ירא שמים שאשתו בהיריון ופליטת הזרע לא משמשת אותו ליצירת ולד הרי שפליטת הזרע יוצרת בנים רוחניים בעולמות העליונים ואם בעת הפליטה חשב האדם מחשבות טובות , הרי שברא לעצמו בנים רוחניים שמעצימים את כוחו הרוחני ועתיד הוא לראותם לעתיד לבוא. (חז"ל) ואם ח"ו חשב מחשבות רעות , הרי שברא לעצמו מקטרגים רבים , לכן למרות שפליטת הזרע לא משמשת להיריון מחשבה קובעת

לסיכום: הזרע של האדם מסוגל מאוד להשפיע על מצבו הרוחני והבריאותי בעולם הזה וכן על מצבו בעולם הבא (היות והוא בורא משחיתים או בנים רוחניים) הכל תלוי באדם
כשהזרע נפלט אין חשק כי מטרת החשק היא לקיים את העולם ולא לספק לאדם את תאוותו האישית , ברגע שהזרע נפלט , החשק נבלם , כדאי ללמוד מזה מוסר ולהבין שהכל זה בעצם ניסיון אחד פשוט , מי שהצליח להבין את הרעיון לעומק , נזהר ונשמר.

קישורים נוספים:
סרטונים לצפייה בנושא ברית קודש
שאלות ותשובות בנושא ברית קודש
שאלות ותשובות נוספות בנושא זרע לבטלה
שלח לחבר קריאה בניפרד
שאלות ותשובות נוספות
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime