נכשלתי עם אשה נידה איך אני מכפר דחוף !!!
נכשלתי ובאתי על אישה נידה לא ידעתי עד כמה חמור הדבר ובאמת שאני מתחרט על מה שעשיתי אני רוצה לדעת אם יש תיקון לדבר הזה ואם כן מהו? אבל תיקון שהוא וודאי וללא ספק ומשהו שיעזור לי שלא לחזור על דבר כזה בתודה מראש שלום.
רביד גיליתי שבעלי בוגד בי מה עלי לעשות?
כבוד הרב מה עלי לעשות כשהבעל בוגד בי, הוא מעל באמון שנתתי בו, אני לא מאמינה לו יותר. חשובה לי העצה שלך, אני יודעת שבעלי לא נאמן ואני חוששת שהוא בוגד בי עם נשים אחרות, אני לא יודעת מה לעשות בנדון וחשוב לי לשמוע מה אתה מציע לי לעשות, יש לך עצות נפלאות ואשמח לדעת כיצד לפעול?
למה אין לי חבר? אני רואה את כולן מאושרות ורק אני עם עצמי
קשה לי עם הלבד.... כולן מסביבי פורחות בחיי הזוגיות ורק לי אפילו חבר אין! כבר שנה לפחות אין לי חבר ולא בן זוג... ונהיה לי קשה עם זה מרגע לרגע! כולן מדברות על איך החבר שלך איך בעלך ורק ששואלים אותי אין לי מה להגיד.. אני בחיי הבדידות! זאתי ניכנסת להריון מחבר שלה וזאתי מיתחתנת ומביאה ילדים ורק אני כלום!!! יש המון "בלופים" מסביבי ורק לי אין אפילו חבר בטח שלא בעל. מתי גם אני אזכה להיתחתן? למה, לא מגיע לי? אני לא בן אדם?
רבנים !!! איך אפשר לדעת במה לבחור?
הרב רביד שלום, ב"ה מצאתי את האמת ואני באמת רוצה להתחזק כמה שאפשר ולשאוף לשלמות בעבודת השם. הבעייה שלי שאני לא יודעת איך! יש כל כך הרבה רבנים וסוגים, כאילו לאיפה ללכת? אחד אומר ככה אחד ככה, אחד אוסר אחד מתיר, אחד ציוני ואחד לא. באמת הרב מה לעשות?? זה קצת מבלבל שיש כל כך דרכים כאילו במה אני אמורה לבחור ואיך אני אדע אם זה הדרך לאמת?? תודה =)
אח שלי נוגע בי, אח שלי מציץ לי, מה לעשות?
הרב, אני אשתדל לכתוב בצניעות אבל אם זה לא מספיק צנוע אז תצנזר. אחי תמיד מחמיא לי על הגוף בצורה מוגזמת. ו..... חוץ מזה כשהוא אומר שלום הוא נותן לי חיבוק אבל אני מרגישה שהוא נסחף עם המגע שלו. העניין הזה ממש מבייש אותי אבל אין לי כ"כ מה לעשות כי הוא אחי,אפשר עצה? ואני צנועה שהוא בבית אבל הוא מחפש, קשה לי
מה שווה הכל ? אני שוקלת לוותר על הדת !
אם אני מתנהגת מגעיל להורים שלי.שאני נכנסת לעצבים אין לי איפוק אני מעיפה דברים עושה רע לאמא שלי..ובגלל שאני דואגת לאחותי שמתהגת כמו פרוצה מהרחוב ומתערבת לטובתה זה יוצר לי מריבות אם כל המשפחה, מה שווה כל השיעורי תורה שלי??התפילות שלי??הצניעות שלי שאני מוסרת נפש עלייה??אולי כדי שאפסיק אם הכל רע לי לחיות בבית תמיד בצעקות ובמריבות וזה לא שאני לא עושה טוב להורים אני מנסה תמיד לרצות את אמא שלי לעזור לה בבית,לתת לה כבוד,אפילו הבאתי לה את הכרית שלי וישנתי בלי.מנסה לעשות אותם מלכים אבל האווירה בבית מקשה
כל החברות שלי במסיבות , עם חברים , בחוסר צניעות ואני פה לבד !!! קשה לי !!!
שלום כבוד הרב , תודה רבה על כל המסירות שלך אלינו. אני לא יודעת מה לעשות הרב. אני התחזקתי בתקופה אחרונה, החלפתי את החברות ואני לא מסתדרת איתן בכלל. אין לי בעצם עם מי להיות .אני לבד. במקום לנצל את החופש מהלימודים ולהיות קצת עם חברות אני סגורה בבית. כולן יוצאות למסיבות , עם חברים, מבלות, הולכות בחוסר צניעות ורק לי קשה לבד בבית. הרב ואני צריכה ממך חיזוק שאני לא יפול .אני בודדה.
חברות שלי לא מבינות מה הקטע של שמירת נגיעה? אפשר טיפים.
כבוד הרב אני אישית שומרת נגיעה אבל חברות שלי לא ממש מבינות מה הקטע? הם לא מבינות למה חשוב לשמור נגיעה, אשמח אם תתן לי קישור להרצאות שלך בנושא או לשאלות ותשובות שכבר ענית בנושא , זה ממש יעזור!
בגדתי באשתי שנתיים עם אשה נשואה איך אפשר לתקן?
הייתי יוצא עם אישה נשואה כמעט שנתיים, אני גם נשוי דרך אגב. התאהבנו אחד בשני בלי להרגיש ,היה קשה לי לתפקד בבית, עזבנו שנינו את הבית בגלל האהבה אבל עכשיו זה נגמר וכל אחד חזר לביתו. שאלתי היא מה התיקון לזה? אמרו לי שזאת עבירה לא פשוטה. תודה
ניאוף - עשיתי מעשה אסור עם גבר נשוי , איך אני מתקנת?
כבוד הרב שלום, עשיתי מעשה אסור עם גבר נשוי ,לא היינו ברומן או משהו כזה מעבר לזה אני מאוד מחרטת על הנעשה ורוצה לתקן אני מאוד אוהבת את הדת ,אני קוראת את נישמת כל חיי,ותיקון הנפש האם יש דרך נוספת לכפר חוץ מלחזור בתשובה מליאה?
כשאני שומר ברית אני עצבני וכועס - איך אפשר?
שלום רב! רציתי לשאולך שאלה אשר מטרידה אותי זמן רב וחשובה לי עד מאוד. אני נער בן 16, דתי באמונתי ובמעשיי, אך הילכתית נכשל בשז"ל. לאחר שנים של ניסיונות התמודדות, קריאת כל התגובות והכתבות באתר ובמקורות אחרים אודות פתרונות וכשלון בניסיונות המוצעים על-ידך, שאלתי היא זו- האם זהו באמת כישלון?! כאשר מנסה אני להתנזר מן היצר- ישנן השפעות רבות המתחוללות בגופי לאורך כל תקופת ההתנזרות- אני ניהיה עצבני, מתוח, אלים, לא יכול להתרכז בלימודים ובתפילות מבזבז את כל היום בשינה או בהיה בקירות ובהרהורים ועוד רבים אחרים.. אך האם זהו באמת חטא לגבי נערים בגילי? הרי השחטת הזרע אינה רצח- מכיון שהנפש מגיעה אל הגוף רק בעת ההפריה עם הביצית- כלומר בזרע אין נשמה..! למה נחשבת זו השחטה? אם ההתנזרות גורמת לי, גם לאחר כל עצותיך וכו', לכשלון בלימודיי ובחיי הפרטיים עלי להמשיך בהתנזרות? אני בטוח שרבים בגילי דתיים וחרדים את ה' מתחבטים בסוגייה ומעדיפים להסתגר ולהתעלם- אין אני רוצה להמשיך בכך עוד. היהדות ב"ה הינה (ומתיימרת להיות) הדת ההומנית והמתשבת ביותר כלפי כל רבדיה- איך יכול להיות הדבר שכלפי הנערים היא מפנה עורף ומשאירה אותם ללעג. בגיל הזה- גוף האדם מתוכנת לשאוף לרבייה וזיווג, אך חוקי החברה והמדינה אוסרים באופן מוחלט נישואים והפריה בגיל הנעורים - כלומר על הזכר לא להוציא זרע עד לנישואיו בגיל 20 ומעלה? והוצאתו הראשונה תהא רק אז? זהו אבסורד מבחינת טבע האדם! כיצד עליי להתמודד עם אבסורד זה והרי אני עומד "לבד" יחד עם כל בני גילי ובני הנוער מול יצרינו הטבעיים ומול הדת. האם זה באמת יצר הרע?! זהו היצר אשר בזכותו אנחנו בני האדם והיצורים החיים עדיין קיימים- הצורך והדחף לרבייה והתרבות ככתוב- פרו ורבו ומלאו את כל הארץ, והרי זהו הדחף שמאפשר זאת- אותו השבב אשר התקין בנו הקב"ה בתהליך הייצור והבריאה אשר יגרום ליצירתו להמשיך להתקיים ולא לגבוע למוות. מה עלי לעשות? להמשיך להתנזר ולפגוע בחיי הפרטיים ובסובבים אותי, או שאתה מצדיק אותי ואכן יש פסיקה שאומרת כי הדבר מותר על בני נוער שגם אם ברצונם לנצל את זרעם לרבייה- לא לשווא ובטלה- אין ביכולם.. כלומר או שאין הזרע יוצא וגם ככה לא משמש לדבר, או שכן וגם אז לא משמש לדבר - כי אין ביכולת הנער בין כה וכה להשתמש בו עדיין.. בנוסף על כך, היום בין כסא לעשור, עשרת ימי תשובה.. איך עליי לנהוג? כמה חמור יהיה החטא בימים אלה? תודה מראש.. ואנא חשוב על תגובה זה לעומק, כיוון שכאמור לא רק אני מתחבט בנוגע אליה במפורש כל בני גילי ויותר מכך. תודה! חזק ואמץ!
אני לומד בישיבה תיכונית ובא לי לחזור בשאלה
אני מאוד מבולבל אני נער דתי אני לומד בישיבה תיכונית ומספרים לנו מלא סיפורים על רבנים וכאלה , אבל אף פעם אני לא שומע מקור ברור , זה בגדר סיפורי מעשיות בשבילי.
דבר שני למה ללמוד את כל מהלך הגמרא? אי אפשר ללמוד רק את המסקנות? שיכתבו רק את העיקר ולא יסבכו לנו ת'חיים...
תראה רביד מצד אחד אני לא מצליח לדמיין את עצמי חילוני אני גם לא כל כך רוצה אבל זה מאוד מציק לי שכל הדת הזאת (היהדות) נראית לי לא הגיונית. אני מצפה לתשובה שתענה לי על הספקות בבקשה.
זה נכון שנשים חרדיות בהריון לא עושות את כל הבדיקות?
שלום.
אצל הדתיים לרוב כשאישה בהריון היא לא הולכת לבדיקות שיגרתיות. האם זה נכון? או שאולי צריך לעשות את הבדיקות האלה (הכוונה לאולטרא סאונד).
ומה קורה כאשר האישה רוצה לעשות את הבדיקות והבעל לא מרשה בשום אופן?
גוש קטיף - רביד מה אתה חושב על הפינוי?
שלום הרב רביד. מאוד קשה לי עם כל פינוי גוש קטיף זה היה מנוגד לחלוטין לכל התורה, הרבי מליובאוויטש התנגד לכל מסירת שטחים ובכלל מפוני גוש קטיף סבלו וסובלים מאוד בגלל המדינה. זה היה מעשה איום ונורא התעללות לא נורמלית במפונים כמו שידוע לנו... רציתי לשאול אותך: מה דינו של כל חייל שעשה דבר כזה? האם זה מביא גזרות קשות על עם ישראל מעשה שכזה? (אני לא מצליח להאמין שזה לטובה) בכלל חשוב לי לשמוע מה אתה אומר על כל הנושא הזה, תודה! מתן.
אני מפחדת להיתגרש - אני חוששת שבעלי יתנקם בי
שלום כבוד הרב, רציתי לומר שאני נשואה שנתיים וקצת ויש לי 2 בנות נהדרות. לצערי מתחילת הנשואים בעלי מנבל אלי את הפה ולא מתייחס אליי בכבוד הוא צועק הוא מקלל ואין לי על זה שליטה הוא טוען שכשהוא עצבני לא להתייחס אליו.. אבל זה מוציא אותי מדעתי הצעקות המריבות העובדה שהוא משתף את ההורים שלו בכל דבר שקורה איתנו, עד למצבים שהוא צועק עלי ומשפיל אותי ליד ההורים שלו. אני בצער עמוק כבר תקופה ארוכה היחס שלו לא השתנה אפילו כשהייתי בהריון ואחרי לידה. יש לנו 2 תינוקות ואני מפחדת שאם אני אפתח תיק ברבנות הוא יתנקם בי ולא יתן לי מזונות. כרגע אני לא עובדת כי אני אחרי לידה. אני כך עצובה ומיואשת וכבר איבדתי את התקווה שלי. הקדשתי את השנתיים האחרונות בשביל המשפחה וכל מה שקיבלתי זה חוסר כבוד כבר איבדתי את עצמי והוא לא מוכן להבין שהבעיה היא אצלו אני כך רוצה להתגרש ממנו ולא יודעת איך לעשות את זה.