שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:


פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
נִצָּחוֹן בִּשְׁנִיָּה

הלכות בשמירת הלשון:
רכילות גוררת רכילות

כל פעם אני מנסה להתחיל מחדש ולא מצליח


שאלה:(22/10/2020)

שלום כבוד הרב, כל שנה מחדש כשמגיעים לספר בראשית אני מנסה לקבל על עצמי קבלה ואני לא מצליח. שנה שעברה קיבלתי על עצמי להתפלל במניין ולא הצלחתי לעמוד בקבלה, כמה ימים אח"כ קיבלתי ללמוד משנה ברורה על הסדר, התחלתי ללמוד קצת כל יום בבית ומהר מאוד התייאשתי, לפני שנתיים קיבלתי על עצמי ללמוד הדף היומי, זה החזיק בדיוק שבוע, הלכתי לבית הכנסת בשכונה שלנו ולמדתי יום יומיים, לא התחברתי כ"כ לרב שמעביר את השיעור אז הלכתי למקום אחר ושם כן התחברתי אבל זה קצת רחוק לי מהבית אז לא שרדתי, אשמח לקבל מהרב טיפ. איך אפשר להצליח לעמוד בקבלות?

תשובה:(הרב רביד נגר)

אח יקר ואהוב, עצם העובדה שאתה משתוקק להתחזק ולהתחיל מחדש, רק היא כשלעצמה דיי בה כדי להעיד על נשמתך האצילה והמיוחדת. אשריך! כעת אנסה לתת לך כמה טיפים נפלאים להצליח לעמוד בקבלות שלך.

א. תלמד במקום קבוע, ותתפלל במקום קבוע אמרו חז"ל "כל הקובע מקום לתפילתו א-לוהי אברהם בעזרו ואוייביו נופלים תחתיו. (ברכות ו:)
ב. תקבל על עצמך קבלות קטנות שאתה יכול לעמוד בהן ולא קבלות גדולות מדיי. לא לחינם אמר מוהר"ן למוהרנ"ת "מעט זה גם טוב" (שיח שרפי קודש ברסלב חלק א' סימן תרצ"ז)
ג. תלמד עם חבר לא לבד, לא לחינם אמרו חז"ל (תענית כג.) "או חברותא או מיתותא". בנוסף כשיש לאדם מחויבות גם אם לפעמים לא בא לו ללמוד, הוא מגיע כי לא נעים לו מהחבר.
ד. תתפלל על זה. "כָּל הַמְאַמֵּץ עַצְמוֹ בִּתְפִלָּה לְמַטָּה, אֵין צָרִים יְכוֹלִים לְהַסְטִינוּ מִלְמַעְלָה" (ספר המידות - ערך תפילה). עוד אמר מוהרנ"ת (ליקוטי הלכות, אומנין הלכה ד') אי אפשר לתאר ולשער את הגודל של הזכות של אדם שמוציא את רצונותיו וכיסופיו דרך פיו. מוהר"ן אמר (ליקוטי מוהר"ן ח"א סימן לא') שעל ידי זה נארגים עולמות חדשים שעדיין לא נבראו.
סיפור: מעשה היה ברבי שלום שבדרון זיע"א (המגיד הירושלמי) שפנה לרבו ושאל איזה קבלה עליו לקבל לשנה החדשה? ענה לו רבו תחשוב על קבלה שאתה יודע בוודאות שתצליח לעמוד בה, לאחר שאמר לרבו את הקבלה, אמר לו רבו, עכשיו תוריד ממנה 50% ואת מה שנשאר תעשה אפילו אם נשאר מעט.

יהלום אישי: פעם ניגש אלי תלמיד ואמר לי שיש לו רק חצי שעה ביום ללמוד כי הוא עובד המון וממש עסוק. הוא שאל מה הכי חשוב ללמוד? הלכה, גמרא, חומש? עניתי לו, מקובלני מרבותיי שהלימוד החשוב ביותר הוא לימוד המוסר, ברגע שתלמד מוסר כבר תבין להבדיל בין עיקר לטפל ותשכיל לפנות זמן רב יותר ללימוד. (ע"פ מעשה ממרן החפץ חיים) וכך היה, עם הזמן הוא השכיל וכיום הוא לומד חצי יום ב"ה.
...
  
  
...




שלח לחבר
מדורג 0 מתוך 5, דרגו 0