שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:


פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
אֵין בִּטּוּחַ

הלכות בשמירת הלשון:
רכילות מאחורי גבו ובפניו

למה אסור לאשה לשיר? אני ממש רוצה לשיר !


שאלה:(03/10/2012)

שלום כבוד הרב! למה אסור לנשים לשיר? אני ממש רוצה לשיר ושישמעו אותי! אבל אני לא יכולה לעשות את זה מסיבה שלא ברורה לי! שאלתי רב אחר שהיה באחד הסמינריונים את השאלה והוא טען שאין תשובה מדוייקת שהוא יודע עליה ולכן צריך הרבה יראת שמיים בשביל זה ! מה אתה אומר בעניין? תודה רבה

תשובה:(הרב רביד נגר)

אחותי היקרה, קודם כל , אני מאוד מעריך ומכבד את הרב שידע לומר: "אינני יודע" כפי שלימדונו חז"ל במסכת ברכות דף ד' עמוד א' , "למד לשונך לומר איני יודע שמא תתבדה ותאחז". וידועים דברי רש"י שכותב פעמים רבות בשס': "לא ידעתי".

בכל מקרה להלן דעתי בעניין השאלה ששאלת: אסור לאשה לשיר בדיוק מאותה סיבה שאסור לאשה לרקוד כשאחרים רואים אותה , שירת נשים עשויה להכשיל את הגברים באיסורי ערווה וחוסר צניעות , וכי יודעים אנו מה מסוגל לעורר קול עדין של אשה לגבר? וכי את יודעת כמה הרהורי עבירה מסוגל לגרום שיר פשוט ומרגש אחד? ברגע שגבר יודע איך נראית הזמרת והוא שומע את קולה הערב זה עשוי לעורר בו מחשבות אסורות שעשויות לגרום לו לעבור על אחת העבירות החמורות ביותר בתורה (פגם ברית קודש)

זה לא אומר שחס וחלילה יש פגם בקולה של האשה , להיפך , הקול של האשה הוא קול רומנטי והוא כל כך מרגש ונפלא שגברים לא יכולים לעמוד מול התענוג הרגשי ששירת נשים מעוררת אצל גברים , לא לחינם נאמר: "כי קולך ערב ומראיך נאווה" (ברכות כד' , קידושין ע.) כשקול ותמונה מצטרפים , הסיכויים לעמוד בניסיון קלושים , במיוחד כשמדובר באשה יפה ובקול ערב והאיסור חמור יותר כשמדובר באשת איש , היות שאז עשוי האדם לחשוק באשת רעהו וחמור הדבר מאוד ואפילו בהרהור בלבד.

אם את כל כך רוצה לשיר , את יכולה לשיר בחברת בני משפחתך , שירי שבת קודש , לכבוד ה' יתברך ולהסתמך על היתרו של הרב שמשון רפאל הירש שהתיר את הדבר על סמך אותם ראשונים שפוסקים שכל האיסור הוא כשיש הנאה וחשק אבל כאן לא שייכת הנאה ולא שייך חשק משום שמדובר בבני משפחה ולכן אם יש אורחים בבית לא תשיר ואם רק בני משפחתה מצויים והיא חפצה לשיר , מותר לה לשיר בצניעות ולא תרים את קולה יתר על המידה שלא ישמעו השכנים .

לסיכום: קול באשה ערווה , כלומר: "אסור לאשה לשיר בפני גברים משום צניעות" ואם רוצה אשה לשיר כי ה' יתברך חנן אותה בקול נעים וחפצה היא להשמיע את קולה.
א) תשיר רק בפני נשים , שלא יהיו גברים בקהל , גם לא אנשי המקצוע והסאונדמן.
ב) תשיר רק בפני משפחתה , בתנאי שאין אורחים או אנשים אחרים שיכולים לשמוע.

שאלות ותשובות דומות בנושא:
1) אם קול באשה ערווה , אז איך מרים שרה בפני גברים?
2) האם מותר לשמוע שירת נשים כשלא יודעים איך נראית הזמרת?
3) האם מותר לאשה לומר קדיש או שגם כאן זה אסור כי קול באשה ערווה?
4) שוביניזם בדת ! למה אסור לאשה לשיר ולגברים מותר?




שלח לחבר
מדורג 3 מתוך 5, דרגו 35