שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:


פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה


הלכות בשמירת העיניים:
נַנִּיחַ...

הלכות בשמירת הלשון:
לדון לכף זכות

מה ההבדל בין הפרדה בחתונה או באוטובוס?


שאלה:(25/05/2011)

לכבוד הרב שלום רב. רציתי לשאול, ב״ה ״שכנעתי״ את עצמי שבעזרת ה׳ יתברך כשאתחתן זה יהיה בהפרדה מלאה-גם בישיבה למרות שפעם ממש לא הסכמתי עם זה כי לא הבנתי. בזכות הקב״ה ובזכותך הרב אני מבינה את החשיבות והמשמעות. רק רציתי לשאול לאחר שקראתי את תשובות הרב בעניין-לגבי הישיבה, מה ההבדל בין ישיבה מעורבת בחתונה לבין ישיבה יומיומית מעורבת,לדוגמא אוטובוס? ברור שזו לא אותה סיטואציה. הייתי רוצה בכל זאת לדעת,אם אפשר.

תשובה:(הרב רביד נגר)

אחותי היקרה, בראש ובראשונה כל הכבוד שזכית להחליט החלטה נבונה , נערה שמתחתנת בהפרדה זוכה שביום חתונתה וביום שמחת לבה השכינה הקדושה נמצאת באירוע ואפשר לברך "שהשמחה במעונו" כי כשיש צניעות יש קדושה ושמחה גדולה.

ההבדל בין חתונה לבין נסיעה ברכב או כל סיטואציה אחרת שבה יושבים במעורב, היא פשוטה, בחתונה אנחנו מזמינים את כולם ולכן האחריות על האירוע היא שלנו, לכן כשם שאנחנו מקבלים את המתנות באירוע והסכום שנאסף בסוף הערב שייך לנו , כך העבירות שמצטברות באותו ערב נזקפות ח"ו לרעתנו, לכן זוג שהתחתן באירוע מעורב בחוסר צניעות הפסיד זכות אדירה של מחילת עוונות, כי ידוע שביום החתונה העבירות נמחלות (לא פשוט כמו שזה נשמע אבל יש בזה סודות גדולים) לכן אם בני הזוג השתדלו לעשות קידוש שם שמים ולדאוג לאירוע בהפרדה מליאה, אזי לא רק שנמחלים עוונותיהם , אלא מתרבות זכויותיהן. (אלא אם כן אחרי החתונה הם חוזרים על חטאי העבר) לכן חשוב מאוד לדעת להבדיל בין המקרים.

חתונה - אני מזמין את כולם , האירוע באחריותי ואינו אירוע ציבורי אלא פרטי שלי.
אוטובוס - זו לא אחריות שלי , מדובר בתחבורה ציבורית ולכן האחריות על כלל הציבור.
מסעדות - אני יכול ורשאי לבחור לא להיכנס ולא לשבת במסעדה מעורבת.
בתי ספר - אני בוחר באיזה בית ספר לרשום את הילדים שלי, ראוי שילמדו בנפרד.

לסיכום: כל זמן שיש בידינו לקדש שם שמים ולא לערב בנים ובנות יחד באירועים (במיוחד כשמדובר בבנים ובנות מעל גיל 12) תבוא ברכה על כל מי שמשתדל בזה.



שלח לחבר
מדורג 3 מתוך 5, דרגו 20