שלח לחבר

בס"ד
רבנים.נט

ברוכים אתם בבואכם

חדשות האתר:


פינת הנשים

שלח שאלה לרבנים

הוסף שאלה

קהל קדוש, עקב קשיים באחזקת האתר מענה לשאלות לרבנים הושבת, ניתן לחפש תשובות לשאלות דומות, במאגר יש מעל 50 אלף שאלות ותשובות. עמכם הסליחה.
הלכות בשמירת העיניים:
מִלְכּוּד

הלכות בשמירת הלשון:
סיפור לשון הרע לתועלת על מצוות בין אדם לחבירו

שמות לבת - מה דעתך על השמות עופרי ואלה?


שאלה:(23/05/2013)

שלום רב, אני בחודש שמיני להריוני, מעוניינת לברר לגבי שמות לבנות, השמות הם : עופרי , אלה (על שם עץ האלה) וטוהר מה דעתו של הרב ?

תשובה:(הרב רביד נגר)

א) המון מזל טוב.
ב) השם עופרי - שם נפלא.
ג) השם אלה - לא מומלץ \ עדיף לאה. 

פירוט והרחבה:

השם עופרי.
מקובל יותר לכנות גבר עופר ואשה עופרה , ע"ש בע"ח (עופר) ולא מתכוונים לאישיות מהמקרא. אך היות ויש בשם זה הוראה קדושה: "דומה דודי לצבי או לעופר האיילים" (שיר השירים ב-ט') יש מי שיקל בזה , אולם , אסור לנו להתעלם מהעובדה שיש הסבורים שהשם עופרי הוא שם זכרי (עופרי = העופר שלי) ואין לתת לנקבה שם זכרי אך ראיתי שאין לחשוש מזה היות וכל העניין של הפיכת שם זכרי לשם נקבי בעייתי בשמות של עצים (צומח) דקל - דקלה , אורן - אורנה וכיוצב' אבל בשמות של בע"ח אין לחשוש לכן גם השם איילה , (אייל-איילה \ צבי - צביה)  אין עמו בעיה עיינו כאן: "השם איילה לבת", לכן לדעתי אפשר להשתמש בו , כמובן שעדיף שם של צדקת ולא של בע"ח אבל אין איסור בזה לעניו"ד.

השם אלה.
ישנם שלוש משמעויות לשם אלה ובכולן יש טעם נפגם.
1) כשהאלף והלמד בפתח - אַלַה = קללה \ משמעות שלילית.
2) כשהאלף בצירי - אֵ = במשמעות של א-לוהים \ ואין לנו א-לוה נקבי
3) כשהאלף בצירי - אֵ = שם של עץ - ההקשר שבו הוא מוזכר אינו חיובי.
למסקנה: אין שום איסור לכנות בת בשם זה , אבל לכתחילה לא מומלץ בכלל.
אם ממש רוצים , אפשר לשנות את השם מאלה , ללאה - ע"ש לאה אמנו עליה השלום.

השם טוהר
השם טוהר הוא שם נפלא , רצוי להשתמש בשם הנ"ל עם האות ו' ולא כתיב חסר.
שם זה הוא בעל משמעות חיובית , ויש בו הוראה טהורה וקדושה. שם נפלא. לחצו כאן
הבעיה היחידה עם השם הזה היא שכמדומני שאין לו פסוק בתורה וראוי לכל אדם שיהיה לו פסוק אז מצאתי לכם: "טוב ארך אפים מגיבור ומושל ברוחו מלוכד עיר" (משלי טז',לב')






שלח לחבר
מדורג 5 מתוך 5, דרגו 41